Van goede voornemens naar tastbare resultaten!

Het was een klein artikel in een nieuwsbrief wat het vuurtje bij mij aanstak. Ik had er gemakkelijk overheen kunnen lezen, maar dit ene zinnetje: ‘…, this might be a hidden diamond.’, trok mijn aandacht. Misschien was het wel dat in die paar regels écht iets verborgen lag. Alsof de schrijver er zelf nog niet bij kon. Ik las het artikel een paar keer en legde het weg, zo van daar ga ik een keer wat mee doen!

De tweede keer was tijdens een korte presentatie over de dialoog bij het leren. Daarin werd een voorbeeld getoond met interactieve video en toen werd mijn aandacht opnieuw getrokken. Er kwamen ideeën in mij op: ‘stel dat ik de grondlegger van deze prachtige interactieve software naar Nederland zou kunnen halen en hem persoonlijk mijn vragen voorleggen en ja, misschien zou hij wel een workshop kunnen geven.’
Op 24 mei 2017 was het zover. Svein-Tore Griff With, de oprichter, gaf tijdens de MoodleMoot een geweldige presentatie over de open source auteurstool ‘H5P’.
Toen ik hem met de auto terugbracht naar Schiphol kwam de vraag op: ‘Hoe nu verder met H5P in Nederland?’. Tot een direct antwoord kwamen we niet, maar in december mailde ik hem dat ik wilde starten met het maken van vertalingen en microtrainingen van alle H5P interacties. Deze moeten voor iedereen gratis beschikbaar komen. Het zou toch geweldig zijn als geïnteresseerden drempelloos gebruik kunnen maken van deze fenomenale open source software! Op dat moment had ik echter geen flauw vermoeden waar ik aan begon. O ja, ik had al wel een aantal vertalingen gemaakt, maar 41 interacties vertalen en microtrainingen maken was ontegenzeggelijk een berg werk.

Op 19 december 2017 trapte ik ‘officieel’ af met het maken van de vertaling van de ‘H5P-accordion’.  De eerste 2 microtrainingen volgde op 22 december en daarna volgde vanaf januari wekelijks een microtraining en tussendoor maakte ik vertalingen.

Nu 1 jaar later zijn er 41 microtrainingen gemaakt en is het grootste gedeelte beschikbaar in het Nederlands. Terugkijkend was het een immens project met hele enerverende momenten, maar ook situaties waarin het moeilijk was om het tempo vol te houden en telkens iets nieuws te verzinnen. Maar de vertalingen en de gratis microtrainingen staan als een huis en de goede voornemens zijn getransformeerd in tastbare resultaten. Wil je zelf aan de slag met H5P, ga dan naar de website Bedrijfsacademy.

Heel veel succes,

René

 

P.S. H5P staat niet stil, dus ik ga ook verder met het maken van nieuwe vertalingen en microtrainingen!

Start chat
Welkom, waarmee kan ik je helpen?