H5P Kruiswoordpuzzel | Microtraining (56)

Hoe maak je zelf een denksportraadsel?

In deze microtraining geef ik antwoord op de vraag hoe je dat doet met de ‘H5P Kruiswoordpuzzel’. Ik ga ervan uit dat je als beheerder de interacties kunt selecteren in de H5P hub. Heb je de H5P plugin nog niet geïnstalleerd in je Moodle (versie 3.8.x of lager) en/of WordPress website, bekijk dan mijn 2e microtraining.

Tijdens de Kerst is het heerlijk om achteroverleunend een kruiswoordpuzzel op te lossen. Maar nu wordt het nog leuker, want je kunt er zelf een maken met deze nieuwe H5P interactie. In deze microtraining ervaar je dat zelf.

Voor de maker was dat waarschijnlijk ook het geval, want het programmeren van een kruiswoordpuzzel valt in de categorie ‘NP-volledig‘. Het oplossen van het achterliggende probleem in de wiskunde en informatica beschouwt men namelijk als moeilijk. Ververs je scherm maar eens, dan zie je dat er weer een nieuwe samenstelling van de woorden op het raster verschijnt. Een knap staaltje programmeerwerk.

Tijdens het afspelen zal de H5P video je een link tonen. Je kunt deze bekijken door er op te klikken. Wil je gelijk verder, laat de video dan gewoon door lopen.

N.B. De interactie is op de publicatiedatum van deze blog nog niet officieel beschikbaar in de H5P-hub.


Tijd voor ontspanning

Klik hierboven op Reuse om de H5P interactie te downloaden. Upload deze naar je H5P-hub en je kunt ermee aan de slag.

Start chat
Wat is jouw vraag over de H5P Kruiswoordpuzzel?