H5P Informatiemuur | Microtraining (63)

Hoe selecteer je de gewenste informatie?

In deze microtraining geef ik antwoord op de vraag hoe je dat doet met de ‘H5P Informatiemuur’. Ik ga ervan uit dat je als beheerder de interacties kunt selecteren in de H5P hub. Heb je de H5P plug-in nog niet geïnstalleerd in je Moodle (versie 3.8.x of lager) en/of WordPress website, bekijk dan mijn 2e microtraining.

Informatie wordt meestal als één geheel gepresenteerd. Je leest de tekst door van links naar rechts of van boven naar beneden. Alles is in feite even belangrijk.
Met de H5P Informatiemuur komt daar verandering in, want de informatie is nu te weer te geven in blokken en te voorzien van steekwoorden. Op basis daarvan maak je een keuze en kun je doorlinken naar de onderliggende tekst. Net als bij een database kun je dus gaan selecteren wat je als eerste wilt lezen. In de H5P Accordeon was dit in afgeslankte vorm al mogelijk op basis van 1 kopregel. In de Informatiemuur kun je dit uitbreiden met afbeeldingen, intro’s en kernwoorden.

N.B. De interactie is op de publicatiedatum van deze blog nog niet officieel beschikbaar in de H5P-hub.

Om toch gebruik te maken van deze interactie klik je op de onderstaande knop en download je het voorbeeld. Upload deze vervolgens naar je H5P-hub.

H5P Informatiemuur


 

Start chat
Welkom, waarmee kan ik je helpen?