H5P Fotozoom | Microtraining (64)

Hoe bestudeer je eenvoudig het kleinste detail van een foto?

In deze microtraining geef ik antwoord op de vraag hoe je dat doet met de ‘H5P Fotozoom’. Ik ga ervan uit dat je als beheerder de interacties kunt selecteren in de H5P hub. Heb je de H5P plug-in nog niet geïnstalleerd in je Moodle (versie 3.8.x of lager) en/of WordPress website, bekijk dan mijn 2e microtraining.

Het onderzoeksteam van het Rijksmuseum heeft recent een uitzonderlijk gedetailleerde foto van ‘De Nachtwacht’ gemaakt. De foto beschikt over maar liefst 717.000.000.000 pixels. Een naaldscherpe foto dus waarop elk detail is te zien en een regelrechte uitnodiging om te gaan kijken. Je vindt deze op de website van het Rijksmuseum.

Het resultaat is werkelijk verbluffend. Daar is niets meer aan te verbeteren.
Dat geldt wel voor de navigatie en wat zou het prachtig zijn als het Rijksmuseum gebruik zou maken van de H5P fotozoom. Het lijkt wel of deze interactie specifiek voor onderzoeken van ‘De Nachtwacht’ is gebouwd.

Hoe je dit zelf kunt maken? Bekijk de onderstaande microtraining.

N.B. De interactie is op de publicatiedatum van deze blog nog niet officieel beschikbaar in de H5P-hub.

Om toch gebruik te maken van deze interactie klik je op de onderstaande knop en download je het voorbeeld. Upload deze vervolgens naar je H5P-hub.

H5P Fotozoom


Navigeer en scroll met je muiswiel maar eens over het onderstaande voorbeeld van ‘De school van Athene‘ en vergelijk deze met de navigatietools van ‘De Nachtwacht’. Gebruik je een aanraakscherm, dan gebeurt er niets, want daarop kun je al heel gemakkelijk navigeren en eenvoudig zoomen.

Het was een overweldigende ervaring om deze fresco met eigen ogen te aanschouwen in het ‘Vaticaanse museum’.

Start chat
Welkom, waarmee kan ik je helpen?