H5P Afbeeldingskeuzeronde | Microtraining (68)

Hoe maak je per beurt visueel de juiste keuze?

In deze microtraining geef ik antwoord op de vraag hoe je dat doet met de ‘H5P Afbeeldingskeuzeronde’. Ik ga ervan uit dat je als beheerder de interacties kunt selecteren in de H5P hub. Heb je de H5P plug-in nog niet geïnstalleerd in je Moodle (versie 3.8.x of lager) en/of WordPress website, bekijk dan mijn 1e microtraining of 2e microtraining.

Beelddenken is al eerder aan bod gekomen in de H5P microtraining ‘Afbeeldingskeuze‘.  De universiteit van Münster gaf Oliver Tacke de opdracht om die interactie uit te breiden met verschillende mogelijkheden. Het meest in het oog springende onderdeel is dat je afbeeldingen nu in ‘rondes’ kan presenteren en daarmee voorkom je mogelijke cognitieve overload.

Omdat de beide interacties in elkaars verlengde liggen is het natuurlijk interessant om ze te vergelijken. Dus ook in dit specifieke voorbeeld staat de herkenning van de houten wapens die bij Aikido gebruikt worden weer bovenaan. De namen zijn via het bewegen van de muis over de afbeelding te leren.

N.B. De interactie is op de publicatiedatum van deze blog nog niet officieel beschikbaar in de H5P-hub.

Om toch gebruik te maken van deze interactie klik je op de onderstaande knop en download je het voorbeeld. Upload deze vervolgens naar je H5P-hub.

H5P Afbeeldingskeuzeronde


Start chat
Welkom, waarmee kan ik je helpen?